Obs! Denna sida är arkiverad. Det innebär bland annat att den inte uppdateras och att funktioner på sidan inte nödvändigtvis fungerar.

Vart går länken?

Obs! Nya länkar 13/9

Alla har vi väl följt länkar som slutat i "Error 404 Not Found" eller något liknande. Det första man tror då är naturligtvis att länken är bruten, att sidan upphört att existera.

Men tänk om det inte är så? Kanske det var faktiskt den sidan länken egentligen gick till? Hur kan man veta? Här kan man nu försjunka i djupa filosofiska funderingar om vad som är och vad som synes vara. Att informationsinnehållet i "Not Found" är rätt magert är förvisso sant, men den rent filosofiska problematiken i sig har en stark lyskraft.

Vilket osökt leder oss till vår spännande tävling:

En av nedanstående sex länkar leder till ett HTML-dokument som ligger lagrat i samma katalog på servern som det dokument som du läser nu. De fem övriga länkarna är blinda och medför att servern genererar ett automatiskt felmeddelande. Frågan är nu: Vilken av de sex länkarna leder till en fil med det namn som länken anger?

Vinnarna (alla som svarar rätt vinner) får en länk till sin hemsida (alternativt en mailto:) längst ned på denna sida. Häffans, va?

Tävlingen är inte öppen för personer med större behörigheter på Wineasy än en vanlig användare. Reglerna är solklara men kan när som helst ändras av undertecknad.

Här kommer länkarna:

Jag gissar att den länk som inte genererar ett automatiskt felmeddelande från servern är

ole.html dole.html doff.html kinke.html lane.html koff.html

Obs! Endast ett svar per person!

Ditt namn:

Din e-postadress:

URL till din hemsida:

Kommentarer (frivilligt):

Jag har naturligtvis inte kommit på det här helt själv, idén är stulen från The 404 Emulator


Hedersomnämnanden

Det är väl bara att konstatera en viss tröghet i hanteringen - det var nämligen rätt länge sedan gänget på Insultkonsult knäckte nöten. De inte bara gissade rätt, de kom också på hur man skulle göra för att identifiera den rätta länken. Nåväl, den kunskapen sprider vi inte vidare.

Nästa hedersomnämnande går till Jenny Kai-Larsen. Snyggt jobbat, Jenny!

Det tredje rätta svaret kommer från Klas Johansson som gärna tar emot besökare på sin webbsida.

Nu ändrar vi länkalternativen!


Kjell Carli, kc followed by videt.se
Hoptotad 24 november 1996, senast grejad med 22 oktober 1997